Publicat: 2 Februarie, 2017 - 09:10
Share

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a confirmat, joi, existența unui dosar penal, în legătură cu emiterea ordonanțelor de marți. 

"Există o anchetă a DNA şi pentru mai multe date vă rog să consultaţi Biroul de presă al DNA. Adică să fie nişte date concrete, să nu vă spun nişte lucruri care nu sunt riguros exacte. (...) Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură", a declarat Augustin Lazăr, înainte de începerea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii. 

Augustin Lazăr nu a dat detalii despre investigație.

DNA a solicitat ministerului Justiției toate documentele  care au legătură cu elaborarea și emitera OUG privind Codurile Penale.

DNA a cerut minsterului Justiție și o documentație cu privire la corespondența între instituții cu privitre la actele cu modifcările Codurilor Penale. Se mai solicită și numele și prenumele dar si data de identificare ale persoanelor care au participat la redactarea codului.

Ministerul Justiției consideră acest demers al DNA ca fiind o imixtiune gravă în activitatea puterii executive și o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituționale.