Publicat: 15 Septembrie, 2014 - 15:07
Share

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au făcut o plângere penală împotriva primarului Constanţei, Radu Mazăre. Edilul este reclamat pentru presiuni la adresa justiţiei.

Procurorii invocă articolul 276 din Codul Penal, cel intrat în vigoare în luna februarie a acestui an, articol în care este incriminată fapta unei persoane care pe durata unei proceduri judiciare, cum e Radu Mazăre, face declarații publice nereale referitoare la organul de urmărire penală. 

Mazăre, inculpat de astfel într-un dosar penal instrumentat de DNA, a făcut aceste comentarii pe 12 septembrie, în cadrul unei reuniuni a organizației PSD Constanța. 

„Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. Păi (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n ), când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie!? De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care mai stăm pe aici liberi, neliberi, să trăim într-o ţară normal”, a declarat atunci Radu Mazăre.
 
Denunţul a fost înaintat, la data de 15 septembrie 2014, către Parchetul de pe lângă ÎCCJ.