Publicat: 19 August, 2015 - 17:28
Share

Procurorii DNA reacționează la postarea premierului Victor Ponta referitoare la prejudiciul din dosarul "Turceni și Rovinari". Aceasta este doar o opinie separată a expertului lui Dan Șova, nu e rezultatul raportului de expertiză fiscală, spun procurorii,

B1 TV a solicitat DNA să ofere o clarificare referitoare la prejudiciul din dosarul premierului. Astfel, procurorii au transmis umătorul comunicat:

"Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor Viorel este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unuia dintre experţii inculpaţilor, respectiv expertul  desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman şi nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză. 

Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 şi următoarele CPP.

Expertul judiciar independent desemnat în cauză a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor -Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei, aşa cum se arată în comunicatul nr 1384/VIII/3 din data de 19 august 2015, postat la www.pna.ro.

Menţionăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conţine 29 de file şi 8 anexe".

Astfel, prediciul estimat de expertul desemnat în cauză este de 51.000 lei.

Inițial, DNA făcuse public faptul că prejudiciul în dosarul lui Victor Ponta este de 51.321 lei prin intermediul unui comunicat de presă. (Detalii AICI) 

Ulterior, premierul a reacționat la informațiile prezentate de DNA și a spus printr-un mesaj postat pe Facebook că este vorba despre o manipulare a opiniei publice, subliniind că statul român a încasat în plus 2.000 de RON.