29 septembrie 2022

DNA: Începerea urmăririi penale pentru Florian Bodog

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bodog, în prezent senator, a fost chemat la DNA după ce plenul Camerei superioare a Parlamentului a aprobat, pe 21 aprilie, solicitarea procurorilor de începere a urmăririi penale pe numele său.

El este acuzat că, atunci când a deţinut poziţia de ministru, ar fi acţionat pentru ca o angajată în funcţia de consilier personal să încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni, fără a fi prezentă la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Totodată, spun procurorii, deoarece consiliera nu a fost prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul ei o serie de acte.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, arată anchetatorii.

În acelaşi context, menţionează DNA, în perioada februarie – octombrie 2017, în vederea producerii de consecinţe juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere.