Publicat: 4 Mai, 2016 - 11:40
Share

Biroul de Informare și Relații Publice al DNA este abilitat să transmită următoarele:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției au instituit măsura sechestrului asigurător, asupra mai multor clădiri și terenuri situate în municipiul București, respectiv județul Ilfov și Giurgiu ce apartin inculpatilor Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe si Pavel Gabriel-Nicolae, până la concurența sumei de 410.000 lei.

Această măsură asiguratorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, reținută în sarcina lor.

Inculpaților Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe si Pavel Gabriel-Nicolae le-a fost adusă la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asiguratorii, în conformitate cu dispozițiile CPP.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE