Publicat: 23 Aprilie, 2014 - 19:22
Share
Prejudiciul este peste 1,6 milioane de lei

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia este urmărit penal pentru abuz în serviciu, în dosarul "Fundulea". În acest dosar mai sunt cercetaţi, printre alţii, sora şi cumnatul acestuia. Prejudiciul estimat de procurorii anticorupţie este de peste 1,6 milioane lei.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează, într-un comunicat de miercuri, că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Stelian Fuia, director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Daniel şi Alexandrina State, cumnatul şi sora lui Fuia, asociaţi la SC Procera Agrochemicals, Dragoş Alin Paraschivoiu şi executorul judecătoresc Constantin Oprişan, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, Stelian Fuia, în calitate de director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, funcţie pe care a deţinut-o în perioada 1 martie 2005 - 15 decembrie 2008, a omis cu ştiinţă îndeplinirea unui act de serviciu, în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedura de licitaţie organizată de inculpatul Oprişan Constantin, la 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului, în valoare de 243.950 lei şi la îndestularea în acest mod a creditorului SC Procera Agrochemicals România SRL cu suma totală de 174.631 lei, societate la care sora fostului ministru era asociată.