Publicat: 21 Noiembrie, 2017 - 22:03
Share

De ceva timp, cam din momentul în care a intrat în discuția publică schimbarea legilor justiției, ca percepție publică, pare că actul de justiție din România se înfăptuiește numai și numai dacă, vorba clasicilor, „îl belim” pe Dragnea.

Insistența DNA-ului, din această perioadă, de a căuta un motiv pentru a fi în centrul atenției publice, cu așa zisul caz “Dragnea”, prezentat ca sursa răului în această țară, pigmentat de răcnetele penibile ale unui ziarist sau actor ratat și l-am numit aici pe Mălin Bot, dă impresia că sistemul de justiție, transformat într-o veritabilă poliție politică, își joacă ultima carte, încercând oprirea disperată a noilor legi ale justiției.

De ce este Dragnea considerat inamicul public numărul unu, de acest „Deep State”, a cărei existență toți o simțim, dar puțini vrem să recunoaștem existența lui?

Răspunsul e unul mai simplu decât s-ar putea crede. Dragnea a reușit să conducă PSD-ul, la ultimele alegeri, la un scor, care ar permite o guvernare ce ar putea să nu țină cont de interesele acestui „Deep State”. Și nu vorbim aici doar de interesele interne a unei caste, născute sub cei 10 ani de patriarhat al lui Traian Băsescu, ci cred că vorbim de o castă puternic conectată cu interese externe, fie că acestea sunt economice, financiare sau politice, interese care nu țin cont de interesele românilor și mai ales de ce trebuie României în acest moment. Probabil, în acest context, PSD-ului care a câștigat alegerile și care împreună cu ALDE a preluat executivul trebuie li se împiedice exercitarea, prin orice mijloace acestui mandat. Iar unul dintre mijloace este decapitarea PSD.

Departe de mine încercarea de al creiona aici pe președintele PSD Liviu Dragnea ca fiind erou sau martir. Dacă acest  „Deep State”, prin falanga de atac numită DNA, condusă de Kovesi, va reuși să îl termine politic sau măcar să îl înlăture din fruntea PSD, următoare țintă va fi președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Și dacă azi “inamicul public”, „sursa răului”,  „demonul” este Dragnea, mâine, „demonul”, se va numi Tăriceanu. Iar plutonul de execuție publică va fi format tot din DNA și media aservită, în acompaniamentul cimiliturilor unui alt Mălin Bot pentru că, nu-i aș, pionii sunt deobicei sacrificați.

                                                                                                                                                                                                         Silviu Molnar

                                                                                                                                                                                                                                                

Tag-uri Nume: