26 iunie 2022

„Doamne, ce Zile Minunate!” după o Samuel Beckett

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La 60 de ani de la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett „Oh, les beaux jours” continuă să fie fascinantă prin umorul şi adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ. O femeie stă îngropată într-o movilă de pământ şi-şi vorbeşte viaţa în loc de a o trăi. Truisme, maxime, citate din clasici, rugăciuni mute îi umplu timpul fiecăreia din minunatele zile pe care le petrece trăncănind. Vorbitul ia locul acţiunilor pe care nu le face. Încremenită la răspântia dintre lumea fizică şi dimensiunea ei suprafirească, Winnie, eroina acestui text, devenit la rândul lui clasic, ne amuză, ne înduioşează, ne intrigă şi ne provoacă târându-ne în vârtejul verbalizării ei tumultoase. Ea, asemeni unui bufon de profesie, formulează adevăruri care nu-i influenţează câtuşi de puţin existenţa pentru că ele ne sunt destinate. Ea, împreună cu partenerii de scenă, trăieşte numai pentru şi prin spectatorii pe care uneori îi abordează ironic şi tandru. Ea e doar un personaj ale cărui persoane trăiesc în fiecare spectator. Pentru publicul care în decurs de două generaţii a migrat înspre o altfel de grilă axiologică, am alcătuit această adaptare liberă şi jucăuşă, Doamne, ce zile minunate, povestind reversibil despre absurdul în care trăim ireversibil. C-aşa-i la teatru!

Distribuţie: Ruxandra Balasu, Pavel Barsan şi Ioana Lixandroaia

Regia şi adaptarea: Mihai Manolescu

Rezervări la 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Sâmbătă 22 ianuarie 2022 la ora 17.00

URSUL de A. P. Cehov

Marius Bodochi, într-o comedie clasică – URSUL, de A.P. Cehov.

O tânără văduvă îndoliată, un creditor furios şi un valet fricos – iată personajele unei comedii surprinzătoare. Tânăra văduvă Popova, cu ochi alunecoşi şi gropiţe în obraji, îşi trăieşte doliul cu mare devotament, până într-o zi când în casa ei dă buzna un creditor furios venit să recupereze o datorie. Acesta pare sa nu se înduplece de nicio sensibilitate feminină şi decide să nu se urnească până nu are câştig de cauză. Tânăra domniţă nu numai că nu îi dă banii, dar îl şi provoacă la duel. Ce poate ieşi dintr-o asemenea situaţie complicată? Cu siguranţă o comedie de bună calitate!

Distribuţie: Marius Bodochi, Ruxandra Balasu şi Gabriel Costan

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Duminică 23 ianuarie 2022 la ora 11.00 şi la ora 13.00

„Prostia Omenească”

Celebra poveste de Ion Creangă s-a conturat într-un spectacol plin de umor, şi năzdrăvănii. Când inteligenţa lipseşte cu desăvârşire la unii, îşi face loc năstruşnicia la alţii. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Copii vor învăţa că inteligenţa este una dintre puţinele trăsături sau daruri pe care le are omul din naştere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus. După ce nevasta şi soacra încep sa plângă că va muri copilul în urma unui accident, şi anume că îi va cădea drobul de sare în cap, ce îi rămâne sărmanului soţ de făcut? Hotărăşte să plece în lume, cu făgăduinţa că se va întoarce, dacă va întâlni în călătoria sa cel puţin un caz, care să întreacă prostia celor două femei cu care trebuie sa se confrunte. Oare se va întoarce acasă? O poveste cu haz şi talc la care vă aşteptăm cu drag.

Distribuţie: Iulia Cărnaru, Florin Galan şi Ingrid Bonţa

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Biletele pentru toate spectacolele pot fi cumpărate online prin IaBilet, Eventim, Kompostor, Blt.ro, Mystage, Bilete.ro sau Eventbook.