Publicat: 12 Aprilie, 2013 - 16:20
Share

Procurorii militari de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală pe numele generalului în rezervă Traian Pigui, suspectat de abuz în serviciu în legătură cu modul în care ar fi avizat mai multe solicitări privind atribuirea de locuinţe unor cadre militare. Potrivit unor surse, procurorii militari anticorupţie verifică în acest dosar dacă şi fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu ar fi beneficiat astfel de o locuinţă.
 
Sursele citate susţin că în cazul lui Corneliu Dobriţoiu nu a fost începută urmărirea penală.
 
Opt generali MApN sunt acuzaţi că au cumpărat case la un preţ subvenţionat, apoi unii le-au vândut la preţul pieţei. Printre aceştia se numără secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Floarea Şerban (demisă miercuri), Corneliu Dobriţoiu, Francisc Radici şi Tudor Marcu.
 
Generalul Corneliu Dobriţoiu ar fi cumpărat ilegal locuinţa de serviciu. "Mai avusese casă de la stat, nu trebuiau să-i dea! Acum, acolo stă fiul lui vitreg, Dumitru Samson, în timp ce alţii din Armată care aveau dreptul cu adevărat stau prin chirii!", au declarat surse pentru evz.ro.
 
Dumitru Samson (36 de ani) este fiul din prima căsătorie a Vioricăi Dobriţoiu, fostă Samson, soţia lui Corneliu Dobriţoiu. El a ajuns celebru în iulie 2012 când a coordonat mai multe grupări de interlopi pentru fraudarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Atunci, el s-a lăudat liberalilor din Cluj că este trimisul preşedintelui-interimar Crin Antonescu.