Publicat: 16 Aprilie, 2013 - 11:34

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobroţoiu, a declarat, la ieşirea din DNA, ca a fost înştiinţat de faptul că a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie pentru ca a primit o locuinţă de serviciu deşi mai avea o locuinţă în proprietate.

Dobroţoiu a spus că ar fi un dosar politic pentru că în momentul solicitării şi repartizării locuinţei de serviciu, deţinea doar o casă de vacanţă, nu o locuinţă.


"Am fost invitat la DNA să parcurgem, împreună cu avocaţii, nişte elemente ale unui dosar început în 2006, după ce am mai fost chemat în 2009. Am respectat toate condiţiile legale: am o casă de vacanţă trecută în declaraţia de avere, nu am fost în relaţie de subordonare cu structura ce a dat aprobarea, nu am stabilit eu preţul, nu mi-am dat singur casă", a declarat Dobriţoiu.

Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală faţă de generalul în rezervă Traian Pigui într-un dosar privind atribuirea unor locuinţe de serviciu. Valoarea prejudiciului care s-ar fi creat în dauna statului se estimează la suma de 700.000 lei".