Publicat: 29 Martie, 2017 - 16:12

La propunerea Primarului General, Gabriela Pandele, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de miercuri, doua proiecte de hotarare privind acordarea titlului de Cetatean de Onoare al Bucurestiului domnilor Herman Berkovitz si Catalin Constantin Badiu. 
 
Gabriela Pandele, Primar General:
 
„Va propun sa onoram doua personalitati care au foarte multe lucruri in comun: ambii sunt medici de succes, au atins apogeul carierei profesionale in strainatate, dar nu au uitat nicio clipa de unde au plecat si ofera un sprijin consistent lumii medicale din Romania, dar in special din Bucuresti. Astfel de oameni nu sunt doar profesionisti remarcabili, ci si o sursa valoroasa de inspiratie pentru medicii romani si de aceea consider ca prin acordarea acestui titlu recunoastem excelenta si intoarcem o reverenta catre cei care contribuie nemijlocit la un mediu de viata mai sanatos”.
 
Dr. Berkovitz este medic pediatru si activeaza in Israel, unde conduce propria sa clinica, dar este si medicul personal al premierului Netanyahu.
Dr. Badiu este chirurg cardio-vascular, specializat in terapie intensiva in chirurgia cardiaca si, dupa 20 de ani in care a operat in Germania, a ales sa se intoarca la Bucuresti, unde activeaza la Spitalul de Urgenta si la Spitalul Monza, punand in slujba pacientilor romani toata experienta acumulata.