Publicat: 18 Octombrie, 2018 - 13:43
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au descoperit o carte de identitate şi un permis de conducere, documente ce s-au dovedit a fi false, despre care o tânără din Republica Moldova a declarat că le-a procurat în vederea folosirii pe teritoriul Italiei. 
 
În data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, Elena C., cu cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani, călătorind ca pasager şi intenţionând să se îmbarce pe o cursă aeriană cu destinaţia Bergamo.
La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra persoanei în cauză o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele fiind bulgare. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false. 
Tânăra a declarat că în vara acestui an a obţinut documentele de la o persoană ale cărei date de identificare nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 500 de euro, intenţionând să le folosească pe teritoriul Italiei, în vederea obţinerii unui loc de muncă. 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:
Comisar de politie LAZĂR DENIS
 

Tag-uri Institutii: