Publicat: 3 Ianuarie, 2017 - 17:30

Preşedintele moldovean Igor Dodon a semnat marţi decretul prin care fostului preşedinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme, scrie Radio Chişinău.

Igor Dodon anunţă pe pagina sa de Facebook că a convocat astăzi şedinţa Comisie pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de la Preşedinţie, în care au fost examinate condiţiile legate de acordarea cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Noul preşedinte al Republicii Moldova reafirmă că Băsescu ar fi obţinut cetăţenia Republicii Moldova ilegal şi aduce ca argument în sprijinul deciziei sale declaraţiile prin care fostul preşedinte al României ar fi îndemnat la lichidarea statalitatii Republicii Moldova.

"Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc", scrie Dodon, fapt care, în opinia sa, vin în gravă contradicţie cu prevederile Constituţiei Republicii Moldova.

Localizare: 

Geolocation is 47.411631, 28.3698850000001