Publicat: 26 Noiembrie, 2016 - 10:16
Share

In comentariile pe care le-a făcut pe marginea interviului pe cate i l-a luat la Chișinău noului președinte basarabean, realizatorul TV Claudiu Lucaci s-a referit la un aspect pe care nu l-a relatat în emisiunea difuzată sâmbătă seara:

”Nu este în interviu, având în vedere că domnul Băsescu este candidat, însă, da, am vorbit cu el (Igor Dodon) și mi-a spus foarte clar că, imediat după ce ajunge președinte, îi va anula decretul de acordare a cetățeniei pentru că nu a avut avizele pozitive. Nu a explicat din partea cui, bănuiesc că a unor instituții competente.” a dezvăluit Claudiu Lucaci. 

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat în cadrul unui miting electoral al organizaţiei judeţene PMP Bacău, că va merge la Chişinău, pentru a evalua situaţia din Republica Moldova după alegerile prezidenţiale, dar şi pentru a identifica elemente noi de susţinere a parcursului proeuropean al acesteia.

Preşedintele PMP a reiterat că proiectul de ţară al partidului pe care îl conduce este unirea cu României cu Republica Moldova.

"Estimez ca acest obiectiv istoric să se înfăptuiască în 5 - 6 ani. Mulţi spun că nu este posibil aşa ceva. Eu susţin că se poate. Şi proba că se poate este, poate surprinzător pentru unii, rezultatul din alegerile prezidenţiale din urmă cu două săptămâni din Republica Moldova, dar şi prevederi ale Actului Final de la Helsinki din 1975, în baza căruia s-a reunificat Germania şi au apărut Cehia şi Slovacia ca state separate. Drumul spre uniunea vamală a lui Putin este drumul pentru oligarhi, iar drumul spre Uniunea Europeană este drumul către valori", spus Traian Băsescu.

 

Localizare: 

Geolocation is 47.0104529, 28.8638103000001