27 octombrie 2021

Dodon prezice un „genocidul energetic” pentru Moldova

IGOR DODON Wikipedia
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Dodon a prezis „genocidul energetic” pentru Moldova, in aceasta iarna, din cauza prețurilor ridicate la gaz.
Președintele Partidului Socialiștilor din Moldova si fostul președinte al țării,  Igor Dodon, în timpul unei conferințe de presă a semnalat că iarna aceasta, țara se poate confrunta cu un „genocid energetic” din cauza prețurilor ridicate la gazul rusesc.

Contractul preferențial de gaze pentru Moldova a expirat la 30 septembrie, vicepremierul Andrei Spinu a declarat la 1 octombrie că „contractul a fost prelungit cu o lună, negocierile privind încheierea unui acord pe termen lung continu㔑. Prețul gazelor pentru republică a crescut la 790 dolari la 1.000 de metri cubi, în timp ce prețul mediu anual de cumpărare a gazului în Moldova în acest an este de 200 USD.
„În țară are loc un genocid economic și social, iar iarna aceasta vom avea și un genocid energetic, din păcate. Alaltăieri m-am întâlnit cu (șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse) Dmitry Kozak și i-am cerut personal să prelungească contractul pentru furnizarea de gaze către Moldova în baza unui contract pe care l-am semnat în 2019, cetățenii noștri nu ar trebui să înghețe iarna „, a spus Dodon.
Foto: Wikipedia
Ciprian Pop