Publicat: 14 Noiembrie, 2017 - 10:53

La data de 13.11.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților: RODRIGUES GOMES VERICE, în vârstă de 41 de ani și LOURENCO DA SILVA WESLLEY, în vârstă de 19 ani, cetățeni brazilieni, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

În fapt, data de 10.11.2017, ora 15.10, la PTF — Aeroport Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind din Sao Paolo, Brazilia — Zurich, Elveția (tranzit) — București, inculpații Rodrigues Gomes Verice și Lourenco Da Silva Weslley împreună cu o altă persoană de sex feminin.

Cu ocazia efectuării formalităților de frontieră,existând suspiciuni că aceștia transportă substanțe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, ocazie cu care au rezultat indicii că inculpații dețin în corp, în cavitatea stomacală, substanțe stupefiante.

Prin ordonanța din data de 10.11.2017 a DIICOT — Structura Centrală s-a dispus examinarea fizică, inclusiv investigații și măsuri medicale pentru a se elimina substanțele sau obiectele străine despre care existau indicii că ar conține droguri din corpul inculpaților Rodrigues Gomes Verice și Lourenco Da Silva Weslley.

La data de 10.11.2017, la sediul acestei direcții, în momentul în care a fost prezentă pentru exprimarea acordului în vederea examinării fizice, inculpata Rodrigues Gomes Verice a eliminat 15 (cincisprezece) cașete de culoare albă, iar ulterior,la sediul Spitalului de Urgență Floreasca, a eliminat ultima parte din obiectele deținute în corp, respectiv 114 (unasutăpaisprezece) cașete, cantitatea totală fiind de 1.537 grame de cocaină.

De asemenea, data de 10.11.2017 până la data de 12.11.2017, la sediul Spitalului de Urgență Floreasca, inculpatul Lourenco Da Silva Weslley a eliminat la rândul său obiectele deținute în corp, respectiv 43 (patruzecișitrei) cașete de culoare albă, în cantitate totală de 426,4 grame cocaină.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpații urmau să transporte drogurile aflate în corp în Istanbul, Turcia, transportul urmând a se efectua cu autocarul.

În cursul zilei de astăzi inculpații au fost prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București — Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborarea cu polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F—Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni și ai Biroului Vamal Otopeni-Călători.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Comunicat de presă - DIICOT