Publicat: 23 August, 2016 - 16:02
Share

În cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la graniţa cu Serbia, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa - I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni sârbi care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera „verde”.

În bagajele bărbaților au fost descoperite mai multe pungi ce conțineau o substanță vegetală, suspectă a fi canabis, în greutate de peste 12,5 kg.

În data de 22.08.2016, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia, spre teritoriul României.

Imediat, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş s-au deplasat în zonă şi au reţinut persoanele în cauză, la aproximativ 800 m de frontieră, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni sârbi, în vârstă de 46, respectiv 24 ani.

La primele verificări s-a constatat că aceştia aveau asupra lor un bagaj, în care s-au găsit 10 pungi cu o substanţă vegetală cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 12,6 kg, posibil a fi canabis.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc, fără drept.

Cei doi cetăţeni sârbi au fost prezentați, în cursul zilei de ieri, procurorului D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanța găsita asupra lor a fost trimisă spre expertizare.