24 ianuarie 2022

Doi cetăţeni străini, ascunşi pe osia unei semiremorci, depistaţi în P.T.F Calafat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit doi cetăţeni sirieni, ascunşi în compartimentul de depozitare bunuri, poziţionat pe osia unei semiremorci.

În cursul acestei dimineţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autocamion. Şoferul transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru o societate din Franţa.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-un compartiment de depozitare situat deasupra osiei semiremorcii, două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbaţii, în vârstă de 20, respectiv 26 de ani, sunt cetăţeni sirieni. Aceştia au declarat autorităţilor faptul că, în timp ce se aflau într-o parcare din oraşul Sofia, Bulgaria, s-au urcat în mijlocul de transport având acceptul şoferului, căruia i-au plătit fiecare câte 1.000 de euro. Cei doi străini intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni, şoferul, cât şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră