18 septembrie 2021

Doi cetăţeni străini depistaţi cu stupefiante pe Aeroportul Cluj Napoca

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Doi cetăţeni străini, un francez şi un britanic, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca având asupra lor diferite cantităţi de substanţe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor şi substanţelor psihotrope sau psihoactive. Aceştia au declarat că au venit în vizită în ţara noastră şi că substanţele sunt destinate consumului propriu.

În cursul zilei de 10.09.2021, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţiile Londra şi Paris, doi bărbaţi, cu vârsta de 32 respectiv 38 ani, cetăţeni din Marea Britanie şi Franţa.

În baza analizei de risc, cei doi bărbaţi au fost selectaţi în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra bagajelor personale.

Cu ocazia controlului poliţiştii de frontieră au descoperit în bagaje, mai multe tipuri de substanţe interzise din categoria drogurilor, substanţelor psihotrope sau psihoactive: 10 comprimate şi jumătate susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy) şi 2 plicuri transparente ce conţin prafuri albe, susceptibile a fi cocaină şi amfetamină.

Din cadrul primelor cercetări a rezultat faptul că cei doi bărbaţi au venit în România în vizită, iar substanţele descoperite asupra lor sunt pentru consum propriu.

În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea unui procuror DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, prevăzută la art. 3, alin 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Substanţele în cauză au fost ridicate în vederea expertizării de către un laborator de specialitate.
Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră