Publicat: 21 Noiembrie, 2016 - 12:06
Share

Silviu Hotăran, fost manager al Microsoft România, și Ovidiu Artopolescu, fost general manager la Microsoft, au fost audiați, luni, la DNA, în dosarul Microsoft 2. Atât Hotăran, cât și Artopolescu au fost puși sub acuzare.

Hotăran a fost pus sub acuzare, iar procurorii l-au anunțat că este urmărit penal. Fostul șef al Microsoft România a fost rezervat în declarații. El a spus doar că nu a dat și nici a luat mită.

”Nu am dat și nu am luat șpagă nciodată”, a spus Silviu Hotăran, la ieșirea de la DNA.

Deocamdată nu se știu care sunt acuzațiile sau suspiciunile în acest caz.

Silviu Hotăran a fost timp de 12 ani la cârma companiei Microsoft, după care s-a restras.

În dosarul Microsoft au fost condamnați definitiv ex-ministrul PDL Gabriel Sandu (3 ani de închisoare cu executare), fostul primar Gheorghe Ștefan (6 ani de închisoare cu executare) și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae (2 ani și 4 luni de închisoare cu executare).

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara, la începutul lunii octombrie, că dosarul Microsoft 2, în care sunt implicaţi mai mulţi foşti miniştri, este în lucru. 

”S-au făcut peste 60 de percheziţii domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziţii informatice asupra unor medii de stocare, în principal calculatoare şi alte unităţi IT. Au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la instituţiile care au deţinut astfel de documente şi care interesează cauza”, arăta şefa DNA.