Publicat: 24 Mai, 2013 - 16:45
Share

Doi hackeri români au fost arestaţi la Bucureşti, joi, la solicitarea autorităţilor judiciare americane. Cei doi sunt  acuzaţi de apartenenţa la o organizaţie mafiotă pe teritoriul SUA.

"Doi bărbaţi din Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea, urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare americane, au fost depistaţi de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR. Cei doi suspecţi au fost arestaţi pentru 29 de zile", informează Poliţia Română.

 Cele două persoane arestate sunt Alexandru Manuel Tudor, de 32 de ani, din Bucureşti, şi Mihai Daniel Radu, de 34 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

 Cei doi erau urmăriţi internaţional, în urma unei solicitări formulate de autorităţile judiciare americane, după ce au fost arestaţi preventiv în lipsă în SUA pentru "conspiraţie la fraudă prin cablu, conspiraţie la spălare de bani şi conspiraţie la trafic cu servicii contrafăcute".

 Cei doi români sunt acuzaţi de autorităţile americane că, în perioada 2005 - 2010, aceştia s-au aflat pe teritoriul SUA, unde, după ce au aderat la o grupare mafiotă, au comis mai multe infracţiuni, majoritatea în 2007.

 Prejudiciul total provocat a fost evaluat de americani la aproximativ un milion de dolari.

 Cei doi au fost încarceraţi în arestul Poliţiei Capitalei, dup ce, joi, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.