25 septembrie 2022

Doi inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 22.09.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a 2 inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit faptul că, pe parcursul anului 2022, inculpaţii au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, pe un teren situat în extravilanul unei comune din judeţul Caraş-Severin, într-o locaţie izolată şi greu accesibilă, înconjurată de pădure. În vederea realizării activităţii infracţionale inculpaţii au procurat seminţe de canabis din Spania, au amenajat instalaţii de irigare prin picurare şi au folosit diferiţi fertilizatori în vederea dezvoltării rapide a plantelor de canabis.

Inculpaţii foloseau pentru prelucrarea şi porţionarea canabisului, destinat distribuţiei, un adăpost aflat în apropierea plantaţiei.

Drogurile obţinute in această modalitate erau comercializate consumatorilor de pe raza judeţelor Caraş-Severin, Timiş şi Gorj.

În urma celor două percheziţii domiciliare efectuate la data de 22.09.2022 pe raza judeţului Caras-Severin, a fost identificată şi indisponibilizată cultura outdoor formată din 97 de plante de canabis în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între unu şi doi metri, în cantitate totală de peste 150 kilograme masă verde brută.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor cantităţile de peste 50 de kilograme muguri de canabis masă verde uscată şi aproximativ 5 grame de cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent, o suflantă cu aer cald, o instalaţie cu sisteme de irigare, o pompă de stropit plante, un grinder, 3 cântare de precizie şi mai multe telefoane mobile.

În cursul zilei de astăzi, 23.09.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost realizată cu Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin