6 octombrie 2022

Doi persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 22.06.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea a doi inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 21 iunie 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, i-au prins în flagrant pe cei doi inculpaţi după ce au vândut 7 doze de cocaină în schimbul sumei de 3.500 de lei.

Ulterior, în cauză au fost puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Dolj, în urma cărora, au fost descoperite şi ridicate 20 de doze de cocaină, 2 pistoale şi muniţie, supuse autorizării (unul cu bile metalice, iar altul cu bile de cauciuc), 2 telefoane mobile şi o farfurie, cu urme de cocaină.

De asemenea, în urma percheziţiei efectuate într-unul dintre autoturismele folosite de inculpaţi, au fost descoperite alte 2 doze de cocaină.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2021, cei doi inculpaţi au comercializa cocaină în schimbul sumei de 500 lei pentru un gram, consumatorilor de pe raza municipiului Craiova.

În urma activităţilor desfăşurate, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi inculpaţi, iar la data de 23.06.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova