Publicat: 18 Iulie, 2016 - 12:27
Share

Poliția din Taiwan a anunțat că au fost arestați 3 dintre cei 16 suspecți străini care ar fi furat 2,5 milioane de dolari, proveniţi din fraudarea unor bancomate în Taiwan săptămâna trecută. Doi dintre ei sunt români.

Suspecţii pirataseră 41 de bancomate ale unor filiale ale First Bank în Taipei, Taichung şi alte oraşe taiwaneze în 9 şi 10 iulie, folosind programe informatice, fără a necesita introducerea unor carduri bancare pentru extragerea bancnotelor, informează The Japan Times.

Un polițist a recunoscut unul dintre suspecți, un leton, în timp ce mânca la un restaurant în nord-estul orașului Yilan.

Polițistul l-a arestat mai târziu, a spus un oficial al pliției.

Ceilalți doi suspecți, care sunt din România, au fost arestați în Taipei, au declarat polițiștii, adăugând că  au descoperit peste 50 milioane de dolari taiwanezi într-o cameră de hotel.

Aceasta este prima oară când o reţea internaţională de spărgători de bancomate comite acest gen de infracţiune în Taiwan, a spus Lee Wen-chang, comandantul șef al Direcției de Investigare a Criminalității.

După lovitura dată de hoții de bancomate din Taiwan, băncile au decis să înghețe retragerile de la aproape 1.000 de ATM-uri.

Anchetatorii au identificat trei programe malware diferite, care au fost folosite de hoți pentru a retrage banii din ATM-uri.