Publicat: 23 Ianuarie, 2018 - 16:14
Share

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 4.000 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Doi cetăţeni români sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ieri, 22 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noştri au observat, pe raza localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea celor două persoane care au fost identificate ca fiind cetăţenii români F.J. în vârstă de 20 de ani şi G.M., de 17 ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Suceava.

Imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor doi cetăţeni împreună cu coletele la sediul poliţiei de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 4.000 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 46.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluţionării legale. Comunicat de presă - IGPF
 

Tag-uri Nume: