Publicat: 9 Iulie, 2019 - 14:14
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au depistat doi cetăţeni ucraineni care transportau cu un autoturism 12.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În data de 8 iulie 2019, în jurul orei 18.00, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sarasău, aflându-se pe timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Săpânţa, jud.Maramureş, un autoturism marca Volkswagen Transporter, cu număr de înmatriculare specific României.

În maşină se aflau doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 22, respectiv 23 de ani.

Din primele verificări, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări fapt pentru care cele două persoane şi maşina au fost duse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 140.400 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul marca Volkswagen a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar pe timpul verificărilor s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe acesta aparţine un alt autoturism.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, respectiv de punere în circulaţie un autoturism cu numere false de înmatriculare, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.Comunicat de presă - IGPF

Tag-uri Institutii: