Publicat: 26 Iunie, 2018 - 18:06

Domnul Lazăr Comănescu, consilier al Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, fost ministru al Afacerilor Externe și diplomat de carieră, a fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, 25 iunie, la Reședința Franței.

În discursul său de decernare a distincției, doamna Michèle Ramis a pus în evidență parcursul profesional al domnului Comănescu, subliniind în mod particular rolul domniei sale de „artizan important al integrării europene a României”.

„Pe parcursul carierei dumneavoastră, ați ținut mereu în mod special la menținerea și dezvoltarea strânsei relații care unește Franța de România și la înscrierea acestei relații într-o perspectivă europeană comună. Sunteți o personalitate de prim plan pe care Franța a putut mereu să conteze și va putea să conteze, sunt sigură, și pe viitor, pentru a consolida ceea ce ne unește și pentru a apăra valorile pe care le împărtășim”, a declarat doamna Michèle Ramis, în discursul domniei sale.

La rândul său, domnul Lazar Comănescu, adresând mulțumiri pentru primirea „înaltei distincții de Ofițer al Legiunii de Onoare”, a evidențiat, în discursul de primire a medaliei „rolul esențial al Franței în proiectul european” și-a exprimat speranța că „viitoarea președinție română a Consiliului Uniunii Europene să ducă la o cooperare și mai puternică între România și Franța, atât în plan european cât și în plan bilateral”./.

 

Tag-uri Nume: