27 ianuarie 2022

„Don Quijote”, „Nabucco”, „Giselle” şi „Norma”, în această săptămână pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vă aşteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu patru titluri din repertoriul actual. Baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi, baletul „Giselle” de Adolphe Charles Adam, precum şi cea mai recentă producţie a ONB „Norma” de Vincenzo Bellini, sunt propunerile noastre pentru patru seri printre acorduri muzicale şi coregrafii de poveste.

Miercuri, 10 noiembrie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. Ritm, culoare, atmosfera plină de viaţă a unui orăşel din Spania, personaje pitoreşti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuţii de excepţie înseamnă împreună reprezentaţia din 10 noiembrie de pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Joi, 11 noiembrie, ora 18:30, vă aşteptăm la spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi. Spectacolul este una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti. Pentru această producţie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciaţi creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obişnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reuşit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic. Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, execută simultan aceleaşi mişcări, ca o singură fiinţă, are aceleaşi aspiraţii şi sentimente ca o personalitate distinctă.

Sâmbătă, 13 noiembrie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam. Spectacolul spune povestea de dragoste dintre Giselle şi prinţul Albert (care îi ascunde fetei identitatea sa), care trece dincolo de moarte. Primul act al baletului cuprinde aproape întreaga desfăşurare a firului narativ: secvenţele în care cei doi tineri îşi declară iubirea alternează cu momentele de dans şi veselie ale sătenilor întorşi de la cules sau cu scenele conflictuale dintre prinţul Albert şi pădurarul Hans. Cel de-al doilea act, o adevărată „bijuterie” coregrafică a baletului clasic, înfăţişează lumea fantastică a ielelor, creaturi supranaturale care întrupează sufletele fetelor moarte înainte de nuntă, ca şi Giselle.

Duminică, 14 noiembrie, ora 18:30, va avea loc reprezentaţia celei mai noi premiere a ONB, „Norma” de Vincenzo Bellini. Povestea de dragoste dintre Norma, marea preoteasă a templului druizilor, şi Pollione, proconsul roman în Galia, prezintă consecinţele unei iubiri mistuitoare, ce va prima în faţa sentimentelor de datorie şi demnitate.

Biletele se pot achiziţiona de pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Şi pentru că ne dorim să rămânem sănătoşi, vă invităm să consultaţi regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituţiei în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/