Publicat: 19 Decembrie, 2019 - 09:40
Share

Statele Unite: Donald Trump, pus sub acuzare pentru "abuz de putere" și "obstrucțiobarea Congresului", deschizându-se astfel calea către un proces de demitere a sa

Democrații au obținut voturile necesare în Camera Reprezentanților miercuri seara. Miliardarul republican, actualmente la Casa Albă, a denunțat imediat ceea ce el numește „ura” adversarilor săi politici.

Președintele american Donald Trump a fost inculpat miercuri seară, 18 decembrie, într-un vot din Congresul Statelor Unite, sinonim cu un început de proces de demitere. Camera Reprezentanților, dominată de democrați, s-a pronunțat în favoarea acuzării miliardarului republican, în vârstă de 73 de ani, pentru „abuz de putere”, cu 230 de voturi pentru și 197 împotriva.

Acum depinde de Senat să îl judece pe Donald Trump, cel mai probabil în ianuarie.

Al 45-lea președinte al Statelor Unite, care intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în noiembrie 2020, a fost, de asemenea, inculpat pentru că a împiedicat buna desfășurare a Congresului, din cauza refuzului său de a participa la ancheta privind demiterea sa. El este acuzat că a cerut Ucrainei să investigheze unul pe dintre potențialii săi rivali prezidențiali în 2020, Joe Biden.

Democrații cred că fostul om de afaceri a trădat jurământul. "Eeste gata să sacrifice securitatea noastră națională (...) pentru a-și îmbunătăți șansele de a fi reales", a acuzat congresmanul Adam Schiff, care a supravegheat ancheta împotriva miliardarului republican. "A încercat să înșele și a fost prins", a adăugat oficialul, opinând însă că "pericolul persistă" atâta timp cat Trump este încă la Casa Albă.

Autor: Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: