Publicat: 13 Noiembrie, 2015 - 17:29
Share

În mesajul postat pe site-ul Consiliului European, dar și pe contulde Twitter al lui Donald Tusk, liderul european precizează că nominalizarea lui Dacian Cioloș va oferi stabilitatea politică de care este nevoie pentru ca România să facă față provocărilor. 

"Din partea Consiliului European, aş dori să-mi exprim felicitările călduroase pentru nominalizarea ca prim-ministru al României. Sunt încrezător că prin conducerea, devotamentul şi profesionalismul dumneavoastră, marile aşteptări din partea poporului român faţă de noul guvern vor fi concretizate. Această nominalizare va oferi stabilitatea politică necesară pentru a face faţă provocărilor cu care vă veţi confrunta", a i-a transmis Tusk premierului desemnat al României, exprimându-și totodată "dorinţa de a colabora îndeaproape" cu acesta.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură, pentru a forma un nou Guvern. 

În ultimele zile, premierul desemnat a purtat discuții cu liderii partidelor parlamentare, iar la finalul săptămânii ar putea prezenta lista miniștrilor din noul cabinet.