27 iunie 2022

Donează o carte nouă pentru viitorul comunităţii în care trăieşti!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Campanie pentru colectare de carte nouă, la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a Lecturii, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, ale cărei acţiuni sunt posibile cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Sibiu, demarează proiectul „Donează o carte nouă pentru viitorul comunităţii în care trăieşti!”.

Campania de strângere de publicaţii noi pentru copii şi tineret beneficiază de susţinerea unor parteneri importanţi care conştientizează faptul că accesul la carte, lectură şi resurse culturale actuale constituie elemente fundamentale în educaţia generaţiilor tinere: Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Teatrul Gong Sibiu, Librăriile Cărtureşti, Humanitas Sibiu şi Diverta Dacia Traiană Sibiu, Radio România Cultural, Capital Cultural şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Progresul şi dinamica noilor tehnologii au amplificat cererea membrilor comunităţii de a avea acces la informaţie actualizată şi, implicit, accelerarea şi diversificarea producţiei editoriale. De aceea, prin campania „Donează o carte nouă pentru viitorul comunităţii în care trăieşti!”, Biblioteca Judeţeană ASTRA lansează invitaţia tuturor sibienilor şi nu numai, de a contribui la efortul comun de a face cât mai atractivă oferta de lecturi pentru copii şi tineri.

Sugestii pentru achiziţii de carte sunt disponibile pe website-ul Bibliotecii sau în librăriile partenere. Publicaţiile donate se colectează la sediul central sau în filialele Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, la sediile librăriilor partenere sau pot fi preluate direct de la donatori.

„Publicaţiile cele mai solicitate sunt cele destinate copiilor şi adolescenţilor, din literatura română şi străină, cărţile de ficţiune, materialele educaţionale imprimate şi audiovizuale. Încurajăm membrii comunităţii, pe care o susţinem şi în mijlocul căreia trăim, să ni se alăture în acest demers, prin donarea de publicaţii editate recent. Cărţile vor ajunge la utilizatori fie în cadrul bibliotecii publice, fie în alte spaţii de lectură create în comunităţile care beneficiază de acces restrâns la cultură şi educaţie.”, precizează dl. Ioan Mihail Cruciat, manager interimar al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.