23 septembrie 2021

Donează sânge, salvează o viaţă! Vino alături de noi!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Jandarmii constănţeni donează sânge pentru semenii lor

În perioada 07-14 iunie ac., peste 60 de jandarmi ai Grupării Mobile Constanţa vor fi prezenţi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa pentru a dona sânge în scopul completării rezervelor sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente, fiind a doua acţiune organizată în acest an. Acest demers este prilejuit de Ziua Internaţională a Donatorilor de Sânge, ce se aniversează în fiecare an, în data de 14 iunie.

Jandarmii constănţeni în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa organizează periodic acţiuni al căror obiectiv îl constituie refacerea rezervelor sanguine atât de necesare salvării de vieţi omeneşti. Şi în anii precedenţi, oamenii legii s-au implicat în activităţi de donare de sânge, astfel încât la nivelul instituţiei acest gest a devenit o tradiţie. În medie, din anul 2008, unul din şase jandarmi constănţeni a donat sânge pentru persoanele aflate în suferinţă, astfel încât, la nivelul instituţiei, s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers.

Lansăm un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate. Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile constănţenilor şi fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate.