Publicat: 20 Decembrie, 2017 - 17:40
Share

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au continuat să desfăşoare activităţi în cadrul acţiunii FOC DE ARTIFICII.

Cu această ocazie, poliţiştii olteni au depistat, pe raza municipiului Slatina, un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, care a deţinut, fără drept, un număr de 71 de bucăţi obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice, în masă totală de aproximativ 45 kg, fără a fi autorizat în acest sens.

Articolele pirotehnice au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, în conformitate cu prevederilor Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, Republicată.

Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Slatina au depistat o femeie, de 43 de ani, din localitate, care a oferit spre comercializare obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice, fără drept.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Infracţiune piscicolă constatată de poliţişti
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Slatina , în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, au depistat, în zona Podului Olt, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Slatina, în timp oferea spre comercializare, fără a deţine documente legale, peşte din specia ştiucă.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit, conform O.U.G. nr. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Poliţiştii cercetează un bărbat bănuit de săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice
La data de 19 decembrie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Priseaca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un autoturism a fost avariat într-un şanţ de pe raza localităţii, în apropierea D.J. 657 Priseaca- Valea Mare.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat conducătorul autoturismului. Bărbatul, de 43 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 

Tag-uri Nume: