Publicat: 2 Mai, 2014 - 20:02
Share

Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pe Litoral, pentru prevenirea evenimentelor negative. În cadrul activităţilor de prevenire desfăşurate ieri, 1 Mai, precum şi în cursul nopţii de 1 spre 2 Mai, în Staţiunile Vama Veche şi Mamaia, poliţiştii antidrog au surprins în flagrant mai mulţi tineri, cu vârste între 17 – 28 de ani, având asupra lor ţigări confecţionate artizanal şi bile din aluminiu, conţinând cannabis, grindere şi foiţe de ţigară.

În cursul serii de 1 mai, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. au surprins în flagrant, în staţiunea Vama Veche, şapte tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, care aveau asupra lor droguri de risc.

În urma percheziţiei corporale efectuată asupra unuia dintre tineri, din Bucureşti, poliţiştii au găsit o ţigară confecţionată artizanal, conţinând 0,5 grame de cannabis, deţinută ilicit în vederea consumului propriu şi un grinder din metal (aparat de mărunţit).

Asupra altui băiat, din judeţul Dâmboviţa, au găsit o ţigară confecţionată artizanal, conţinând 0,5 grame de tutun, în amestec cu o substanţă cu efect psihoactiv, deţinută în vederea consumului propriu. 

Un alt tânăr, din judeţul Braşov, a fost prins având asupra sa 2 bile din aluminiu, conţinând câte un gram de cannabis fiecare, un grinder, un pliculeţ autosigilant cu 0,5 grame de cannabis şi două cutii cu foiţe de ţigară. 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au găsit, asupra altui tânăr, din Brăila, o ţigară confecţionată artizanal, conţinând un gram de cannabis, deţinută ilicit în vederea consumului propriu.

Alţii doi tineri din Bucureşti, ce deţineau 2 bile din folie aluminiu, conţinând câte un gram de cannabis fiecare, în vederea consumului propriu, 1 grinder metalic cu 0,5 grame de cannabis şi un pachet cu foiţe de ţigară, au fost opriţi şi percheziţionaţi de poliţişti. 

Asupra altuia a fost găsită o ţigară confecţionată artizanal, conţinând 0,5 grame de  cannabis, deţinută pentru consumul propriu.

Activităţile preventive au fost continuate de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul D.C.C.O. – I.G.P.R., B.C.C.O. Constanţa şi S.C.C.O. Porturi Maritime Constanţa, în cursul nopţii, în staţiunea Mamaia, pentru depistarea deţinătorilor ilegali de substanţe interzise şi combaterea traficului de droguri. 11 tineri au fost depistaţi în flagrant de poliţişti cu substanţe interzise asupra lor.

Astfel, poliţiştii au surprins în flagrant doi tineri, de 24, respectiv 21 de ani, din Năvodari, care deţineau în mod ilicit 3 ţigarete, cu substanţe vegetale şi 10 pliculeţe autosigilante, conţind o substanţă susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

Un alt tânăr de 19 ani, din Constanţa, a fost surprins în flagrant de poliţişti în timp ce deţinea asupra sa în mod ilicit un plic autosigilant cu fragmente vegetale de culoare verde.

Poliţiştii au găsit, asupra altor doi băieţi, din Bucureşti, un plic cu 1 gram de  cannabis şi un grinder din metal, conţinând 1 gram de cannabis.

Alţi doi bucureşteni au fost surprinşi în flagrant de poliţişti, având asupra lor 4  comprimate de culoare galbenă şi 1 pliculeţ autosigilant de 1 gram de cannabis. 

Un alt tânăr din Tulcea s-a ales cu dosar penal, fiind găsite asupra lui 3 plicuri de aproximativ 1 gram fiecare cu substanţă de culoare verde, susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

De la alţi trei tineri, din Cluj, Bucureşti, respectiv Braşov a fost ridicată o pungă de 30 de grame de cannabis. La controlul autoturismului unuia dintre ei, a mai fost găsit un pliculeţ autosigilant cu 1 gram de cannabis.

Pe numele celor 18 tineri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu, faptă prevăzută şi pedepsită de art.4, al.1 din Legea 143/2000, respectiv de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de art.16 alin. 1 si 2 din Legea 194/2011.
     
La activităţi au participat şi jandarmi de la I.J.J. Constanţa şi lucrători ai Gărzii de Coastă Constanţa.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Antidrog Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa.