Publicat: 23 Septembrie, 2014 - 19:26
Share

Peste 470 de kilograme de peşte proaspăt şi o autoutilitară au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţişti, în timpul unei acţiuni desfăşurate în zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

În perioada 18 – 21 septembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au verificat persoane, ambarcaţiuni şi autoturisme, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic. 

Au fost constatate 2 infracţiuni, prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, fiind cercetate 2 persoane. 

Astfel, poliţiştii au depistat, în judeţul Tulcea, un bărbat de 44 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 432 de kg de peşte (caras şi somn), fără documente legale de provenienţă. Acestuia i s-a întocmit dosar penal.

În zona falezei din municipiul Tulcea, un alt bărbat de 61 de ani, a fost prins de poliţişti, având 40 de kg de peşte (caras şi crap), pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal. 

În ambele cazuri, cantitatea de peşte a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil, pentru valorificare.

O altă persoană s-a ales cu o sancţiune contravenţională în valoare de 300 de lei, pentru nerespectarea O.U.G. nr. 23/2008.

În total, pe timpul acţiunii au fost ridicate, în vederea confiscării 472 de kilograme de pește proaspăt (caras, crap, somn) şi o autoutilitară, în valoare de aproximativ 7.000 de lei.