Publicat: 11 Februarie, 2014 - 20:17

Dosarul în care Dan Voiculescu, fiica acestuia şi şeful posturilor Antena, Sorin Alexandrescu, sunt judecaţi în legătură cu şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei a fost scos de pe rolul instanţei şi trimis unui judecător de cameră preliminară, potrivit noilor coduri penale, a decis, marţi, Curtea de Apel Bucureşti.

Avocaţii şi procurorul au arătat, la termenul de marţi, că, în raport de faza de judecată în care se află dosarul, acesta trebuie trimis unui judecător de camera preliminară, care să îndeplinească procedurile prevăzute de noul cod de procedură penală.

Totodată, instanţa i-a pus în vedere procurorului DNA că unitatea de parchet trebuie să transmită instanţei copii certificate ale rechizitoriului din dosar, care ulterior să fie remise celor judecaţi.

Magistratul de cameră preliminară care va primi acest dosar se va ocupa de emiterea citaţiilor, de furnizarea rechizitoriului şi a altor documente din dosar inculpaţilor, de verificarea legalităţii rechizitoriului şi de soluţionarea tuturor excepţiilor ce pot fi invocate de apărătorii inculpaţilor sau de inculpaţi.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF, Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu a fost deferit justiţiei pentru şantaj, în timp ce Dan Voiculescu şi fiica sa, pentru complicitate la această infracţiune.

Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, se precizează într-un comunicat de marţi al DNA.

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra unui acţionar al unei societăţi comerciale (parte vătămată) ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Conform datelor din anchetă, pesoana ce ar fi fost şantajată este administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.