Publicat: 20 Mai, 2013 - 16:17
Share


Medicul Şerban Brădişteanu a fost audiat, luni, în dosarul în care este acuzat de favorizarea lui Adrian Năstase, iar următorul termen a fost fixat pe 19 iunie, când vor fi audiaţi alţi trei medici şi doi martori. 

Procurorii anticorupţie îl acuză pe chirurg că ar fi încercat să îngreuneze punerea în executare a pedepsei cu executarea primite de Adrian Năstase  prin internarea acestuia în cadrul secţiei pe care o conduce la Spitalul Floreasca.
 
Şerban Brădişteanu nu s-a prezentat la termenul anterior pe motiv că era la o operaţie, iar instanţa a cerut atunci ca medicul să anunţe în ce zile are programate intervenţii chirurgicale, pentru a putea ţine cont de acestea la stabilirea termenelor de judecată.
 
Avocatul acestuia a cerut atunci magistraţilor trimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea urmăririi penale, pe motiv că ancheta nu era de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 
Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a început pe 20 martie.