Publicat: 20 Februarie, 2015 - 15:20
Share
S-a arătat dispus să colaboreze cu procurorii

Direcția Națională Anticorupție cere arestul la domiciliu pentru Dorin Cocoș în dosarul Microsoft. Omul de afaceri s-a arătat dispus să colaboreze cu procurorii şi a vorbit despre banii negri folosiţi în campanii electorale ale PDL.

În cazul primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care a fost adus vineri la DNA pentru a fi audiat, procurorii vor cere menţinerea arestului preventiv.

Dorin Cocoş este arestat preventiv în dosarul Microsoft, alături de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. În arest preventiv au fost, până în 25 ianuarie, şi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae, aceştia fiind în prezent în arest la domiciliu.

Elena Udrea a fost şi ea în arest preventiv în acest dosar, în perioada 11 - 17 februarie, în preezent fiind cercetată în arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.