Publicat: 10 Aprilie, 2017 - 10:44
Share

update: Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei invocând că motivarea deciziei definitive nu a fost semnată de judecătorii care au pronunţat-o.

Doi dintre magistraţi, printre care şi fosta şefă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariţiei motivării.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a ajuns, luni, în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, care dezbat contestația președintelui social democrat la condamnarea primită în dosarul „Referendumul”

Judecătorii de la Curtea Supremă dezbat astăzi contestația lui Liviu Dragnea la condamnarea primită în dosarul Referendumul.

Pe 2 februarie, Liviu Dragnea anunța că a început o acțiune de redeschidere a procesului care i-a adus condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 22 aprilie 2016 in dosarul Referendumul la doi ani de inchisoare cu suspendare si la un termen de incercare de patru ani. 

El a fost acuzat de DNA de folosirea influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. 

Completul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost condus de Livia Stanciu, iar decizia a fost citita de magistratul asistent Veronica Iunga.

Liviu Dragnea a fost obligat si la plata catre stat a 550 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

De asemenea, instanta a dispus achitarea a doi dintre inculpati, Adriana Vespe și Daniela Vlăduț, care fusesera condamnati la 2 ani cu suspendare in procesul pe fond. Cele doua au facut parte dintr-o sectie de votare din comuna Balteni, judetul Gorj, unde au aparut 88 de semnaturi false in lista de alegatori.