21 mai 2022

Două accidente rutiere, în ultimele ore

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.

În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

– asigurarea măsurilor PSI în urma a două accidente rutiere produse pe DN 5 şi DJ 601

Primul accident s-a produs pe DJ 601, pe raza localităţii Malu Spart. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, în care se afla doar conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani. Acesta a fost găsit inconştient, a fost preluat de un echipaj SAJ şi transportat la spital.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal au asigurat măsurile PSI la locul evenimentului şi au îndepărtat elementele de caroserie de pe partea carosabilă astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă

Cel de-al doilea accident s-a produs pe DN 5, pe raza localităţii Uzunu, fiind implicat un autocamion care s-a răsturnat pe partea carosabilă. Un pompier care se întorcea cu cisterna de la o altă misiune a văzut accidentul, a oprit şi a alertat echipajele de intervenţie. Acesta i-a acordat primul ajutor conducătorului auto până la sosirea ambulanţei.

Pompierii au asigurat măsurile PSI la locul evenimentului şi au îndepărtat elementele de caroserie şi urmele de lubrifianţi de pe partea carosabilă astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Ambele cazuri au rămas în atenţia Poliţiei pentru cercetări.

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 6 situaţii

– informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, în municipiul şi judeţul Giurgiu.

Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.