28 mai 2022

Două autoturisme, căutate de autorităţile din Germania, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit şi indisponibilizat două autoturisme mărcile Mini Cooper şi BMW X2 ce figurau în bazele de date ca bunuri pentru confiscare, alerte introduse de autorităţile germane.

În ziua de 31.10.2021, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, conducând o autoutilitară, pe a cărei platformă erau transportate două autoturisme, mărcile Mini Cooper şi BMW X2, ani de fabricaţie 2013 şi 2018.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că cele două autoturisme transportate se aflau în atenţia autorităţilor germane, figurând în bazele de date ca bunuri căutate pentru confiscare. Alertele erau introduse de către autorităţile din Germania în luna octombrie a acestui an. La verificări şoferul bulgar a declarat ca nu avea cunoştinţă ca autovehiculele sunt în litigiu, el având responsabilitatea să le transporte în Bulgaria.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire la infracţiunea de furt”, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar autoturismele, în valoare de 175.000 lei, au fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu