Publicat: 19 Octombrie, 2018 - 11:21
Share

Centrul pentru Copii „Sfântul Nicolae” din București, care aparţine Arhiepiscopiei Craiovei, a organizat în parteneriat cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului cea de-a doua ediție a evenimentului „Ziua Porților Deschise”.

La eveniment au participat: Școala „Metropolitană ARC”, Școala „Ienăchiță Văcărescu”, Școala „Luceafărul”, Scoala „Sf. Silvestru”, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gheorghe Airinei, studenți de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, copiii beneficiari ai centrului şi părinții acestora.

Evenimentul a avut drept scop promovarea serviciilor sociale oferite de centru si valorizarea unor obiecte realizate de copii pe tot parcursul anului scolar 2017-2018. Participantii au putut vizita centrul şi admira obiectele.

Danut Pruna, coordonatorul Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a afirmat: "Suntem alaturi de acest centru inca de anul trecut, cand am fost co-organizatori, alaturi de Centrul pentru copii “Sfantul Nicolae”, la “Ziua Portilor deschise”. Astazi, am venit cu o echipa de voluntari formata preponderant din actori care s-au jucat si au cantat impreuna cu copiii. Unul din voluntari chiar i-a pictat pe fata. A fost o activitate foarte frumoasa si un real sprijin pentru acest centru care le ofera copiilor o educatie aleasa. Anul trecut, exact dupa eveniment, noi, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului am gasit un caz la marginea Bucurestiului, o familie foarte greu-incercata, un copil fara parinti care avea dificultati de vorbire, nu stia sa scrie, nu stia sa citeasca, aducandu-l spre acest centru, acest copil a reusit sa fie acum in clasa a doua. Acest centru i-a salvat viitorul acestui copil!"

Mihaela Moraras, coordonatoru Centrului pentru copii “Sfantul Nicolae”, a adăugat: "Centrul nostru a fost deschis in anul 2015 si, pana in present, au beneficiat de sprijin 150 de copii. Este o cifra, dar toti acesti copii au fost indrumati doar de patru oameni: psiholog, asistent social, instructor si manager. Suntem putini, dar punem suflet in tot ceea ce facem, depunem eforturi sa fim mai buni, mai profesionisti si incercam sa tinem calea cea dreapta daruita noua de Bunul Dumnezeu ca membrii ai Bisericii. Acest centru este unul aparte pentru ca a fost infiintat de Arhiepiscopia Craiovei-Mitropolia Olteniei cu binecuvantarea Parintelui Mitropolit Irineu, care a dorit sa dea o dimensiune social-filantropica acestui centru, pentru ca, asa cum stiti, filantropia a aparut in biserica". 

La final, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au oferit daruri, constand în produse alimentare bio, beneficiarilor centrului.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.