Publicat: 13 Septembrie, 2014 - 09:08
Share

Sâmbătă, 13 septembrie 2014, începând cu orele 10.00, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, “Zona Grătarelor” va debuta cea de-a doua ediție a ”Festivalului Deltei”, de data aceasta, peștele care va sta la baza rețetelor preparate ce vor face deliciul vizitatorilor fiind crapul.

Astfel, în perioada 13-14 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 - 22.00, Primăria Sectorului 4 va oferi un adevărat festin culinar celor interesați în a cunoaşte tradiţiile, oamenii din Deltă sau arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari).

Amatorii de reţete pe bază de peşte vor avea de unde alege, meniurile propuse de „Festivalul Deltei-Crapul”, vor aduce în atenţie și alte preparate precum scrumbie de Dunăre la grătar, ciorbă de pește, pregătite conform rețetelor dobrogene din somn ori știucă, chifteluțe de pește din caras și fitofag sau salată de icre, asezonate cu ceapă și lămâie.

De la evenimentul presărat cu nenumărate concursuri și surprize gastronomice, într-un decor tradițional în care stuful, bărcile, rogojinile și ustensilele de pescuit vor întregi peisajul tradițional al Deltei, nu vor lipsi nici muzica specifică zonei sau suvenirurile.

Așadar, cei ce vor să cunoască indeaproape Delta Dunării cu atmosfera, obiceiurile și preparatele tradiționale sunt așteptați sâmbătă, 13 septembrie a.c., în Parcul Lumea Copiilor.