Publicat: 2 Martie, 2012 - 12:18
Share

Periplul, de aproape două săptămâni, în China şi Statele Unite ale Americii (SUA), al preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) Octavian Morariu s-a finalizat cu încheierea a două parteneriate extrem de importante între COSR şi comitetele naţionale ale ţărilor vizitate. Potrivit acestor acorduri bilaterale loturile olimpice ale Romaniei se vor putea pregati in bazele sportive unde se antreneaza reprezentantii a doua dintre cele mai mari puteri sportive ale lumii si participa la schimburi de experienta extrem de utile, la toate disciplinele.

Primii care vor beneficia in acest an de acordul bilateral dintre Romania si SUA, reinnoit in urma cu cateva zile de presedintele COSR, sunt componentii lotului nostru national de tir cu arcul care in cateva zile vor zbura peste Ocean.

Tot in zilele urmatoare, pe acelasi principiu de relatii bilaterale, lotul olimpic de short-track al Romaniei care ne va reprezenta anul viitor la editia de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), gazduita de orasul Brasov si cateva dintre statiunile de pe Valea Prahovei, va participa la un stagiu  de pregatire in Coreea de Sud.