Publicat: 3 August, 2017 - 12:52
Share

Lotul olimpic al României și-a adjudecat patru premii (două medalii de aur și două medalii de bronz) la XXIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică (IOI 2017), desfășurată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie — 3 august.

Medaliile de aur au fost obținute de ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București) și Tamio Vesa-Nakajima (Liceul Vocațional Pedagogic 'N. Bolcaș' din Beiuș, jud. Bihor), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Național 'Dinicu Golescu' din Câmpulung Muscel, jud. Argeș) și Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București), premiați cu argint la ediția precedentă, sunt deținătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc și pe lista premianților CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) și Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabo Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic 'Petru Maior' din Reghin/ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea 'Babeș-Bolyai' din Cluj-Napoca). Revenirea în țară va avea loc vineri, 4 august, ora 11:35, pe Aeroportul Internațional 'Henri Coandă' (via Istanbul).

Datorită acestor performanțe, România a depășit borna '100' în privința medaliilor cucerite la Olimpiada Internaționale de Informatică și își consolidează poziția a patra în clasamentul all times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint și 28 de bronz.

Ediția din acest an a reunit peste 304 concurenți din 84 de țări.