25 septembrie 2022

Două percheziţii domiciliare în municipiul Piteşti

Scales of Justice, Lady Justice, law library concept, Law books in the background.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 3 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Piteşti, la locuinţele a două persoane, bănuite de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi trafic de minori.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2021 şi până în prezent, două persoane, de 21, respectiv 38 de ani, ar fi comercializat substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în municipiul Piteşti.

De asemenea, una dintre cele două persoane ar fi racolat o minoră, în vederea exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei, în judeţul Argeş, ocupându-se de recrutarea clienţilor pentru aceasta, în mediul online.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 500 de grame de cannabis, 50 de grame de substanţă pulverulentă, ce urmează a fi expertizată, două cântare electronice de precizie, instrumente utilizate la porţionarea şi consumul drogurilor, 4.800 de lei, 350 de euro, 60 de lire sterline, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Astăzi, 3 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor 2 persoane, cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române

Sursa foto Pixabay