21 mai 2022

Două percheziţii domiciliare într-un dosar penal de proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un bărbat şi două femei au fost arestaţi pentru că ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere.

Ieri, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Râmnicelu, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Buzău şi în comuna Balta Alba, într-un dosar penal de proxenetism.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015- 2021, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, din Balta Alba şi Râmnicelu, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor tinere, în România şi pe teritoriul altor state europene, obţinând foloase materiale.

Bănuiţii ar fi obţinut beneficii materiale şi financiare de aproximativ 20.000 de euro.

În urma percheziţiei efectuate, ieri, poliţiştii au ridicat înscrisuri, 3.000 de lei, bijuterii şi telefoane mobile.

De asemenea, au fost puse în executare 17 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism. Ulterior, instanţa a emis pe numele celor două femei mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, faţă de bărbat cercetările fiind continuate sub măsura arestului la domiciliu.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.