20 septembrie 2021

Două persoane au fost reținute într-un dosar de trafic intern de droguri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 28.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 28.07.2021, inculpaţii au deţinut şi transportat, fără drept, din Slatina la Craiova, droguri de mare risc pe care intenţionau să le comercializeze.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi inculpaţi, în timp ce deţineau cantitatea de 250 de grame de cocaină.

Ulterior, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare şi un control asupra unui autoturism, în urma cărora au fost ridicate o armă şi 2 cântare electronice.

La data de 29.07.2021, Tribunalului Craiova a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.