Publicat: 9 Aprilie, 2020 - 11:54
Share

La data de 08.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor C.E.J. şi B.B., pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept, complicitate la efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive şi fals în declaraţii.

În cauză s-a stabilit că, în perioada martie - aprilie 2020, inculpaţii s-au aprovizionat în mod constant cu cantităţi semnificative de produse cu efecte psihoactive pe care le-au distribuit ulterior către consumatori din municipiul Tulcea.

La data de 07.04.2020, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi inculpaţi, după ce aceştia ar fi achiziţionat produse susceptibile a avea efecte psihoactive de pe raza municipiului Constanţa.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpaţii se deplasau au fost descoperite şi ridicate 3 punguliţe din plastic, ce conţineau fragmente vegetale, 2 pliculeţe autosigilante cu fragmente vegetale, suma de 950 de lei şi trei telefoane mobile.

Având în vedere starea de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 şi având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de poliţie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declaraţia prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că inculpaţii au prezentat declaraţiile pe proprie răspundere ce conţineau menţiuni false cu privire la motivele deplasării din municipiul Tulcea în municipiul Constanţa şi retur.

La data de 08.04.2020, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Tulcea Poliţiei Oraş Babadag.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă - DIICOT

Tag-uri Institutii: