Publicat: 9 Noiembrie, 2015 - 18:25
Share
Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru

Update20.00: Copreședintele PNL Alina Gorghiu spera că președintele Klaus Iohannis va avea o propune distinctă de premier față de cea avansată de PSD.

"Sunt sigură că președintele va avea o propunere distinctă (de premier — n.r.) de cea a PSD, ca să eliminăm orice fel de dubiu", a spus Gorghiu, la Palatul Cotroceni.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a adăugat: "Dl Voinea nu a fost în stare să gestioneze bugetul și până și PSD l-a dat afară. Cum o să gestioneze Guvernul României?".

Update: Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că șeful statului consideră propunerea social-democraților pentru funcția de prim-ministru, în persoana lui Liviu Voinea, drept rezonabilă.

"Dl președinte a spus că este o propunere rezonabilă. Este un om pe care îl cunoaște și care în opinia dumnealui are o experiență bună în administrație și care a fost în Guvern și este recunoscut de mulți oameni. A fost cel care a gestionat relația cu FMI, numai că a spus, așa cum era firesc, că după ce va avea a doua rundă de întâlniri cu toate partidele va face propunerea pe care o consideră dumnealui", a spus Dragnea.

Update: PSD îl propune pentru postul de premier pe viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, a anunţat liderul social-democrat, Liviu Dragnea, luni seară, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Dragnea a mai spus că a avut o discuţie cu guvernatorul BNR care l-a asigurat că dacă va fi desemnat premier, Voinea va avea tot sprijinul Băncii Naţionale.

Update: SURSE: Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru

Liviu Voinea ar fi propunerea social democraților pentru funcția de premier al României, conform unor surse. 

Liviu Voinea este viceguvernator BNR şi membru al consiliului de administraţie al Băncii Naţionale, din 2014. În perioada 2012-2014 a fost mebru al Cabinetului Ponta, ocupând funcţia de ministru delegat pentru Buget. 
Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni, delegaţia PSD la a două rundă de consultări de la Palatul Cotroceni pentru stabilirea noului premier.

Liviu Dragnea a declarat, înainte de a intra la negocieri, că PSD o să îi propună președintelui un nume de prim-ministru.

Dragnea a susţinut că este vorba despre o persoană care răspunde la "rigorile necesare pentru ca programele economice care au făcut ca România să aibă creștere economică constantă" și "garantează că ele vor continua".

Delegaţia PSD este formată din preşedintele Liviu Dragnea, preşedintele executiv Valeriu Zgonea şi vicepreşedinţii Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu şi Georgian Pop.